ПАДА БРОЈ ОБОЛЕЛИХ, РЕВАКЦИНИСАНО 3351

13.04.2021.

Актуелном епидемиолошком ситуацијом, као и претходних недеља, бавили смо се и овог уторка. Евидентан је мањи број грађана који су се јављали на прегледе претходних седам дана, а о конкретним бројкама је говорила помоћница директора Дома здравља Апатин Бранка Бајић.

На територији општине Апатин тренутно имамо 184 суграђана који су имали позитиван налаз на вирус Ковид 19. Број грађана који се дневно јавља на преглед буде до 20, док број позитивних осцилира и у просеку буде десетак, рекла је Бранка Бајић

Помоћница директора Дома здравља нам је рекла и да вакцинација тече по плану, те да имамо укупно 3351 ревакцинисаног грађанина наше општине.

Позив на вакцинацију грађана по селима је наишао на одличне реакције. Имамо, мимо спискова које добијамо из министарства, преко 500 пријављених грађана за масовну вакцинацију коју ћемо организовати по селима. Очекујемо ускоро испоруку кинеске вакцине Синофарм, након чега ћемо све пријављене обавестити о месту и термину вакцинације, поручила је Бранка Бајић.