ОТВОРЕН 34. СВЕТСKИ KУП У KУГЛАЊУ

04.10.2023.

Kуглашки клуб Апатин, у периоду од 3.-7.10.2023. године на Kуглани Бање Јунаковић, организује 34. Светски куп – кровно такмичење у класичном куглању на девет чуњева где ће учествовати 24 најбоље екипе из 13 земаља света, и то 13 мушких и 11 женских екипа. Очекује се преко 350 учесника из иностранства ( играча, тренера, чланова делегација и др.)

Отварању манифестације претходио је дефиле учесника од зграде општине до Трга Николе Тесле, где су се екипе представиле публици, а речи добродошлице упутила је председница општине Апатин Дубравка Kораћ, која је и отворила такмичење.

"Диван је осећај видети све вас из различитих земаља овде у нашем граду, на нашем Тргу Николе Тесле. Апатин иако мали град, има заиста завидну спортску историју , а такође и завидне резултате у организацији спортских догађаја. Пре само два месеца у Апатину је одржано светско првенство у спортском риболову за жене. Велика нам је част што ево већ након кратког времена можемо да угостимо све вас. Желела бих да се захвалим и куглашком клубу "Апатин", као и куглашком савезу Србије који су помогли у организацији овог такмичења и без њих то заиста неби било могуће. Спортистима желим да постигну своје најбоље резултате баш овде на нашој стази, желим им много спортске среће и успеха, а свим гостима желим пријатан боравак у нашем граду", поручила је Дубравка Kораћ.