ОСНОВНА ШКОЛА ДОБИЛА СРЕДСТВА ОД ПОКРАЈИНЕ ЗА ЗАМЕНУ ПАРКЕТА У ХАЛИ

09.06.2022.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је у уторак уговоре представницима локалних самоуправа, школа и спортских центара за финансирање 38 пројеката у области изградње, одржавања и опремања спортских објеката у АП Војводини, за шта је издвојено 120 милиона динара. Реализацијом тих пројеката унапређује се школска спортска инфраструктура, јавни спортски терени и центри доступни свим грађанима, као и тренажни центри намењени врхунским спортистима. 

„Улагање у спортску инфрастуктуру веома је значајно зато што бројни светски и европски асови попут Иване Шпановић, Николе Јокића, Душана Тадића и браће Милинковић Савић потичу из Војводине, и ми би као друштво требало да им вратимо дуг и створимо много боље услове да свету подаримо нове спортске шампионе. Улагањем у ову област имаћемо много боље резултате, здравију децу, задовољније навијаче и још већи број спортиста познатих у свету који ће допринети афирмацији спорта и угледу Србије“, рекао је том приликом Мировић.

На овај конкурс су аплицирале и две школе са територије неше општине, а директорица ОШ „Жарко Зрењанин“ Апатин је потписала уговор вредан 10 милиона динара, чиме ће паркет у  хали Раде Ратко Вејин бити у потпуности замењен новим.

Веома сам поносна и драго ми је да ћемо овим средствима обезбедити боље услове за рад како наставног особља и деце у нашој школи, тако и свих оних који халу користе за различите спортске активности, рекла је Сања Шијан.

На истом конкурсу, гимназији и стручној школи „Никола Тесла“ Апатин  одоброн је пројекат набавке опреме за превенцију и едукацију деце са посебним потребама.