ОПШТИНИ АПАТИН ПРЕКО 200 МИЛИОНА ЗА САОБРАЋАЈНУ ИНФРАСТРУКТУРУ

21.03.2023.

На основу два конкурса која је расписала Управа за капитална улагања АП Војводине, нашој општини су одобрена средства у висини од 209.887.953,21 динара.

Први конкурс је био за суфинансирање пројеката у области локалног и регионалног економског развоја, а добијеним средствима у износу од  59.887.953,21 биће реконструисана друга страна улице Српских владара, од улице Средња до улице Марка Орешковића. Други конкурс је био за финансирање и суфинансирање пројеката у области саобраћајне инфраструктуре и ту смо за пројекат рехабилитације, изградње и санације саобраћајница на територији општине Апатин добили 150.000.000,00 динара. У питању је двогодишњи пројекат у склопу којег ће бити изграђена бициклистичка стаза од Свилојева до Бање Јунаковић, док ће нови асфалт добити улица Ади Ендреа у Свилојеву, Апатински пут у Пригревици и пут од Нове улице до градске депоније у Апатину, рекла је председница општине Апатин Дубравка Кораћ.

Председница наше општине данас је у згради АП Војводине потписала уговоре за оба пројекта, те изразила захвалност Покрајинској Влади, председнику Покрајинске Владе Игору Мировићу, као и директору Управе за капитална улагања мр Милошу Малетићу, који су препознали значај реализације ових инвестиција у општини Апатин.