ОПШТИНА СТИПЕНДИРА 68 УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА, ДОМ ЗА 20 И ПОМОЋ ЗА 3

23.09.2021.

Почев од 9 часова, како је и најављено, ученици средњих школа данас ће потписивати уговоре о стипендирању за текућу школску годину, до 14 часова. Потписивању уговора присутни су били помоћница председнице општине за образовање и омладинску политику Милка Никшић, као и заменик председнице наше општине Радован Ђукић.

Велика ми је част што смо данас овде и што можемо да угостимо ученике средњих школа који су уписали средње школе на територији општине Апатин, да потпишу данас уговоре о стипендији, за помоћ и за смештај који ће у Дому ученика наша општина финансирати у целости, рекао је заменик председнице општине Апатин Радован Ђукић

Ђукић је додао и да је СО Апатин на 10. седници од 24.06. ове године донела две стратешке одлуке везане за омладину и омладинску политику и пре свега образовање.

Сходно томе, данас имамо 68 стипендиста који ће од 01.09. ове, закључно са 30.06. следеће године добијати стипендију у износу од 5000 динара, троје ученика ће у истом временском периоду добијати 3000 динара и имамо 20 места у Дому ученика које ће општина финансирати, нагласио је заменик председнице наше општине.