ОПШТИНА ДОБИЛА 5,3 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ШТЕДЉИВУ РАСВЕТУ

06.09.2021.

На основу конкурса за доделу бесповратних средстава за суфинансирање реализације пројеката штедљиве расвете, које је расписао Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај 31.03. ове године, општина Апатин је добила 5,3 милиона динара.

Овим средствима ће се заменити постојећа расвета у спортским халама ОШ „Иван Горан Ковачић“ у Сонти, те ОШ „Младост“ у Пригревици, као и ПУ „Пчелица“ у Апатину, тачније у објектима који се налазе у парку, улици Петра Драпшина и Ромском насељу. Преласком на нови ниво осветлења у поменутим објектима, дугорочно ће се уштедети значајна средства кроз ниже рачуне за електричну енергију. Радови се тренутно изводе у хали у Сонти, након чега ће бити рађени и у преостале две установе.

Општина Апатин је захваљујући доброј сарадњи са Покрајинским секретаријатом за енергетику, грађевинарство и саобраћај до сада заменила комплетну расвету у Гимназији „Никола Тесла“ у Апатину,  као и расвету у школској хали и згради Техничке школе са домом ученика. Из истих извора, преко конкурса, су финансирани котлови за пелет и агропелет у апатинском Дому културе, као и 7 соларних аутобуска стајалишта за нашу општину.