ОПШТИНА АПАТИН ОБЕЛЕЖИЛА СВЕТСКИ ДАН ДОБРОВОЉНИХ ДАВАОЦА КРВИ

14.06.2022.

„Давање крви је чин солидарности. Придружи се и ти у спасавању живота.“ је овогодишња порука поводом 14. јуна, Светског дана добровољних даваоца крви. Тим поводом, данас је у „Плавој“ сали општине Апатин одржан пријем за седан наших хуманих суграђана који су заједно крв дали скоро 400 пута.

Наиме, са 75 давања крви могу се похвалити Марио Јакшић, Јожеф Пушкарић и Стеван Радмановић, 50 пута су крв дали Милан Глушица и Зоран Кнежевић, док су 35 давања имали Андрија Ђукић Тибор Амбруш.

Председница општине Апатин Дубравка Кораћ се испред локалне самоуправе захвалила свим нашим суграђанима на великој хуманости и солидарности, те истакла да је традиција давања крви у нашој општини и даље на високом нивоу.

Желим да искажем велику захвалност  свим нашим суграђанима, а посебно онима који су  више година и деценија чинили ову хуману ствар за наше друштво. Хтела бих овим пријемом у општини да им се на симболичан начин захвалим на свему, поручила је Дубравка Кораћ

Председница наше општине је изразила и велику захвалност Црвеном крсту општине Апатин, како на томе што су носиоци активност добровољног давалаштва крви, тако и на одазиву и помоћи у свим манифестацијама које се одржавају на територији наше општине.