ОДРЖАНА ПРВА ПРЕДАВАЊА У ЦИЉУ ПРЕВЕНЦИЈЕ НАСИЉА

28.03.2023.

Општина Апатин у сарадњи са Заводом за равноправност полова, полицијском управом у Сомбору, полицијском станицом у Апатину и  Центром за социјални рад Апатин, организује предавања која су  везана за спречавање насиља на свим нивоима (родно заснованог насиља, насиља у породици, вршњачког насиља, партнерског насиља и др.).  Оргнизациони састанак је одржан прошле недеље у “Плавој” сали општине Апатин, док се са имплементацијом програма кренуло данашњим предавањима у апатинским средњим школама.

Ученике је на самом почетку поздравила председница Комисије за родну равноправност општине Апатин Наташа Ћурчић, те их позвала да буду интерактивни у радионицама које су планиране током предавања.

„Група ученика је била јако добра. На почетку сам и апеловала да буду интерактивни и заиста је било задовољство данас разговарати са ученицима четвртог разреда Техничке школе. Настављамо даље, данас ће лиценцирани радници МУП-а и  ЦСР-а одржати још једно прдавање у Гимназији, након чега ће кроз исти програм проћи и други ученици трећих и четвртих разреда апатинских средњих школа. Први циљ је да се пробуди свест о проблемима насиља које је све присутније, а онда и како да му се супротставимо.Искрено се надам  да ћемо у  наредним периоду  то успети код средњошколаца“, поручила је Наташа Ћурчић.