ОДРЖАНА ЕДУКАЦИЈА О БЕЗБЕДНОСТИ У САОБРАЋАЈУ ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ

11.12.2023.

У Организацији Општинског Савета за координацију безбедности саобраћаја на путевима општине Апатин, у сарадњи са организацијом Центар за безбедност младих Шабац, одржaно је предавање "Још увек возим али не ходам" које је намењено ученицима завршних разреда средње школе Гимназија “Никола Тесла” Апатин и Техничке школе са домом ученика Aпатин. 

Циљ предавања је био да се младима укаже на проблеме и последице саобраћајних незгода. Предавачи су биле особе са инвалидитетом (корисник инвалидских колица) који су стекли инвалидитет у саобраћајним незгодама, а која су обучена од стране стручњака из Агенције за безбедност саобраћаја за овакав вид едукације.

Предавач је била Милица Кнежевић из Зрењанина, која је том приликом пренела своје негативно искуство из саобраћајне незгоде коју је доживела и чије су последице у виду трајног инвалидитета. После предавања, велики број младих могао је да испроба наочаре за симулацију дејства алкохола и дроге. Присутни су са предавачом пренели своје утиске преко друштвених мрежа Фејсбук и Инстаграма, где су подржали напоре особа са инвалидитетом у настојању да се унапреди безбедност младих у саобраћају.

Ово предавање је још једно у низу планираних, који се односе на превенцију саобраћајних незгода, а које је Савет за координацију безбедности саобраћаја општине Апатин организовао. До сада су ова предавања успешно одржавана и медијски пропраћена у више од 35 градова и општина Републике Србије.