ОДРЖАН ПРИЈЕМ ЂАЧКИХ ПАРЛАМЕНАТА У ОПШТИНИ АПАТИН

26.11.2021.

Данас је у великој скупштинској сали, у згради општине Апатин, одржан пријем ђачких парламената - ОШ „Жарко Зрењанин“, Техничке школе са домом ученика и Гимназије и стручне школе „Никола Тесла“.

Тема састанка је задржавање младих талентованих људи и омогућавање услова за њихов даљи развој и у нашој средини, као и успостављање Локалног клуба за младе. У ово време у којем све више младих надарених људи наставља свој животни пут у неком од наших већих градова или чак у иностранству, императивно је развити моделе и алате уз чију помоћ ће бити могуће правовремено препознати потенцијалне таленте, задржати их и пружити им неопходно како би се одлучили за останак у нашој општини.

Пријему ученика су присуствовали Заменик председника општине, Радован Ђукић, Помоћник председника општине Апатин за образовање и омладинску политику, Милка Никшић и Марија Рапаић, специјални педагог ОШ „Жарко Зрењанин“, као и сви чланови пројектног тима „Талент магнет“.

Састанак је био интерактиван, чланови ђачких парламената су показали иницијативу и давали предлоге, те је општи закључак био да се са овом праксом настави и убудуће како би се постигли циљеви пројекта и оснажио утицај мишљења ђака и њихових реалних потреба.