ОБЕЛЕЖЕН ЈУБИЛЕЈ 75 ГОДИНА ОД ОСНИВАЊА АПАТИНСКЕ БИБЛИОТЕКЕ

26.02.2024.

Протеклог петка у Народној библиотеци „Миодраг Борисављевић“ Апатин је одржана свечана академија, поводом јубилеја-75 година од оснивања ове библиотеке.

На прослави овог значајног догађаја, како за саму библиотеку тако и за све грађане Апатина, присутни су имали прилику да чују нешто више о оснивању, раду и плановима у наредном периоду. Поводом овог догађаја директорка библиотеке Сања Шијан је истакла.

-Значајни јубилеји представљају прилику да се заједно осврнемо на историју, значај и допринос наше библиотеке у културном и образовном развоју наше заједнице. Нама је драго што су се људи одазвали у овако великом броју и на овај начин показали поштовање и дали додатну подршку нашој библиотеци, а моје мишљење је да библиотеке заиста јесу стубови културе.

На питање да ли је могуће децу вратити читању, директорка Шијан је рекла да деца никада и нису престала да читају, само у време модерне технологије проналазе неке нове начине да дођу до информације или одређеног штива које их интересује.

Запослени Народне библиотеке заједно са својом директорком настављају да реализују планове које су зацртали.

-Имамо за неки наредни период сјајне планове у сарадњи са васпитно образовним установама које препознају наш рад и пројекте које смо покренули. Очекујемо много креативних, квалитетних, а корисних радионица, како за најмлађе тако и за ону старију публику. Планирана су и гостовања знајачних, познатих писаца, а и разних Удружења са којима имамо одличну сарадњу, као и лекара, јер ми не промовишемо само културу него и здравље.

Током свечане академије уручене су и захвалнице за успешну сарадњу заслужним појединцима, удружењима грађана, представницима локалних установа, апатинских школа, предшколских установа, Председници општине Апатин  Дубравки Кораћ и медијима.

Између осталих, захвалница за успешну сарадњу уручена је и директорки Дома за старе Апатин, Слађани Шушњар, а  Библиотека „Миодраг Борисављевић“ је донирала овој установи на поклон 105 наслова који су прикупљени у акцији која је нешто раније била организована.