НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА УЗ ДОБРЕ РЕЗУЛТАТЕ ИЗ 2022.

29.12.2022.

Општина Апатин и председница Дубравка Кораћ су на сада већ својствен начин честитали долазеће празнике и на друштвеним мрежама. Већ традиционално, то је учињено кроз видео клип у којем су се осврнули на позитивне резултате и добре вести из протекле године.

Међу најзначајнијим резултатима, издвојене су инфраструктурне инвестиције попут реновирања пута Апатин – Сомбор, почетка градње Визиторског центра на Харчашу и реконструкције улице Српских владара, као и спортске хале „Раде Ратко Вејин“ у Апатину.

Радно је било и у селима апатинске општине, где се издвајају градња нове пијаце у Сонти и православне цркве у Пригревици, као и реновирања основних школа у три села.

У години на измаку, локална самоуправа је кроз субвенције помогла и запошљавање наших суграђана, као и куповину 56 сеоских кућа за младе породице, док су 164 породице су добиле новчана средства за енергетску санацију домова. Поред тога, подељено је више од 250 студентских и ученичких стипендија.

Видео клип завршава новогодишњом честитком и подсећањем да ће Апатин 2023. године бити домаћин Светског првенства у риболову на пловак.

Цео клип можете погледати овде: