НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ У СПОРТУ ОПШТИНЕ АПАТИН ЗА ПРОШЛУ ГОДИНУ

22.03.2023.

У организацији Спортског савеза општине Апатин, вечерас је у Великој сали Општинског културног центра одржана традиционална манифестација „Најбољи у спорту“.

Након што су чланице певачке групе „Етна“ КУД-а Царза извеле химну Републике Србије, присутнима се обратио секретар Спортског савеза општине Апатин, захваливши се општини Апатин на сарадњи, председници општине Апатин Дубравки Кораћ и њеном заменику Радовану Ђукићу на времену посвећеном Спортском савезу, Културном центру на уступљеној сали, свим клубовима на успешној сарадњи на разним нивоима, свима који су помогли у реализацији вечерашње манифестације и на крају, спортској легенди Божидару Маљковићу који је својим присуством увеличао догађај.

Многобројна публика, међу којима је био велики број спортских радника и представника спортских колектива, погледала је видео спот који је говорио о улагањима у спортску инфраструктуру и клубове током протекле и текуће године.

Пре самог чина доделе награда, публику и бројне госте је у име општине Апатин поздравила председница наше општине Дубравка Кораћ.

„Спорт је изузетно важан део стратешког улагања у наше младе људе који представљају будућност Апатина и Србије. Општина Апатин наставља континуирано да повећава улагања у спорт, спортске раднике и спортске активности. Наша жеља је да спортски садржаји буду доступни свима, а посебно деци. У претходном периоду посветили смо велику пажњу развоју школског спорта са жељом да млади од најранијих дана на квалитетан начин проведу своје слободно време, развију победнички дух, дисциплину и здраве навике. Апатин се поноси својим успешним спортистима, репрезентативцима у кошарци, рукомету, кајаку… Ми настављамо да системски улажемо у спорт, повећавамо буџет за спорт, одржавамо и изграђујемо спортску инфраструктуру, завршавамо реконструкцију градске хале, терене, трим стазе, спортске сале по сеоским срединама и стварамо такве услове да сваки млади спортиста који жели да ради, може да успе и оствари изузетне резултате. Вечерас смо се потрудили да окупимо и спортисте који су своје прве спортске кораке направили у клубовима из наше општине, јер су они најбоља инспирација за нове генерације“, рекла је Дубравка Кораћ.

Председница наше општине се захвалила Божидару Маљковићу који, како је рекла, личним примером показује колико је важно неговати и промовисати спорт у мањим срединама каква је наша.

„Велику захвалност дугујемо и нашим спортским тренерима који раде са огромним ентузијазмом и љубављу и на тај начин стварају нове шампионе. На крају, честитам од срца свим добитницима награда и постигнутим резултатима у овој години и желим много успеха у наставку такмичења“,  поручила је Дубравка Кораћ.

Признања најбољима у спорту за претходну годину, додељена су у више категорија, а награђени су: најбољи спортиста – Предраг Веин, спортисткиња – Дајана Уртајл, млади спортиста – Душан Зекић, млада спортисткиња – Дуња Мирић, спортски радник – Никола Орељ и спортски колектив – ОРК Апатин.

Признање перспективни млади спортисти, добили су: Иштван Марашек (куглање), Ена Јаковљевић (ОК Апа), Јована Вујновић (ОК Апа), Соња Уртајл (кајак клуб), Ања Ковачевић (кајак клуб), Илија Ракас (ОФК Младост), Матеа Балаћ (ОРК Апатин), Анђела Секицки (ОРК Апатин), Милана Зекић (ЖРК Приг.), Јелена Кривошија (ЖРК Приг.), Ђорђе Миочиновић (РК ПИК Приг.), Милан Лазић (РК ПИК Приг.), Миле Крковић (РК ПИК Приг.), Јован Зекић (РК ПИК Приг.), Александар Арбутина (РК ПИК Приг.), Јован Остојић (РК ПИК Приг.), као и деца из наше општине која наступају ван општине Апатин: Лана Марић (кошарка), Леа Кокаи (шах), Милица Занзе (атлетика), Сара Орељ (пливање), Ања Вујновић (рукомет) и Милан Ћопић (фудбал).

На крају, награђен је и ЖКК “Апа срне” као најмлађи спортски колектив, док је Горану Везмару додељена плакета за промоцију наше општине на међународном и репрезентативном нивоу.