МАЈКАН, DRINK OR DIE И РИТАМ НЕРЕДА ПРАШИЛИ НА ПРВОМ ДАНУ DEER & BEER ФЕСТИВАЛА

08.08.2022.

Овогодишњи фестивал Deer & Beer по први пут се одржава две вечери, те је пред организаторима био велики задатак да припреме програм који ће окупити публику на плажи код „Плаве руже“. По таблицама на аутима, након прве вечери, може се констатовати да је испит положен. Публике је било са обе стране Дунава, а захваљујући бендовима из Новог Сада и Зрењанина и са обе стране Тисе.

Добре вибрације су долазиле са бине, па је атмосфера у публици била за памћење. Домаћинима је припала част да отворе фестивал, те је Мајкан први изашао на сцену. Да су гитара, бубањ и бас довољни да енергија са бине публику доведе до усијања, показали су Шу, Буђ и Раде. Овај све популарнији апатински пунк роцк састав је навикао своју публику на ауторске песме, којих је све више, те што се Апатинаца тиче punk’s not dead.

Уследили су гости из Зрењанина, Drink or die. Примесе репа, добро укомпоноване у пунк роцк, учиниле су да излеском на бину помислимо да је дошао Rage Against The Machine. Апатинска публика је имала прилику да их упозна пролетос на Craft фестивалу, а синоћни амбијент и велика бина су Зрењанинце додатно инспирисали да публици пошаљу неверовану енергију. Бина се тресла, а публика је прашину дизала до неба.

Што би рекао Џони: “Поноћ се ближи, представа траје”. Следи бенд уз који су претходна два, а и многобројна публика одрастали. Изашао је Ритам нереда и рекао у свом стилу “Не”! Ређале су се песме и нове као и оне старије из богате 35 година дугачке каријере. Њима време не може ништа, енергија ни за промил не мањка од оне са почетка каријере, а о томе како звуче не треба трошити речи. Велики бенд, било их је задовољство поново видети у Апатину.

У суботу се наставила прича, а наступали су Исказ, Непријатељ прелази зеку и Мортал комбат. 

Фото: Јелена Тркуља