ЛИЧКА ОЛИМПИЈАДА, ПАСУЉИЈАДА У СВИЛОЈЕВУ, DEER & BEER, ДАН МЛАДИХ, ФИЈАКЕРИЈАДА И РОМСКА НОЋ НАС ОЧЕКУЈУ У АВГУСТУ

30.07.2021.

Након завршених 57. по реду апатинских рибарских вечери, директор Туристичке организације Апатин Немања Јовић, најавио догађаје које апатинска публика и гости могу очекивати до краја августа.

У суботу нас очекује Личка олимпијада , једна значајна и велика манифестација дуге традиције. Одржаће се у суботу 31. јула, а исти дан свилојевачка удружења организују пасуљијаду у Свилојеву, каже Јовић

Следећи викенд, тачније 06. и 07. августа биће одржан фестивал deer & beer.

Ове године као што смо већ најавили два дана. Прва вече је резервисана за електронску музику, а друго вече за панк рок где наступају популарни Гоблини поред наших Мајкан бенда и Јоргована. Тај догађај ће се одржати на плажи код „Плаве руже“, поручује директор Туристичке организације Апатин.

Од Јовића сазнајемо и да ће се 14. августа обележавати Дан младих уз спортске и друге садржаје, док ће у вечерњим сатима бити приређена забава посвећена младима.

Дан касније, тачније у недељу 15.08. одржаће се фијакеријада, односно смотра јахача, запрега и фијакера. Тај догађај ће се одржати у дворишту Техничке школе са домом ученика и истог дана се обележава Кирбај у Ромском насељу, односно организује се Ромска ноћ уз подршку општине Апатин, рекао је Немања Јовић

Директор Туристичке организације Апатин је и за семптеба најавио неколико дођаја, поред осталих и „Сунчану јесен“, али ће детаљније о свему говорити у другој половини августа.