КЛУБОВИ ДАНАС СЛУШАЛИ О ФИНАНСИЈАМА, СУТРА СПОРТСКЕ ТЕМЕ

08.12.2022.

Као што је и најављено, данас је одржан први семинар који организује Спортски савез општине Апатин у сарадњи са локалном самоуправом. Првог дана, представници спортских организација са територије наше општине слушали су о финансијском пословању, као и учествовању спортских организација на јавном конкурсу за суфинансирање програма у области спорта за 2023. годину, уз образложење апликационог формулара и потребне документације уз формулар. Већ сутра, тема ће бити спортска, и то како омасовити спорт у млађим узрастима и међу женама.

Циљ семинара је да заступницима спортских клубова објаснимо и олакшамо даљи рад, како би лакше припремали конкурсну документацију и правдали добијена средстава, поручио је секретар спортског савеза општине Апатин Радомир Радујко.

Радујко је рекао и да ће Спортски савез наставити са оваквом и сличном праксом и у наредним годинама, те додао да ће клубови новим правилником бити у обавези да присуствују едукацијама које се организују, а која ће укључивати њихова бодовања у категоризацији спортских организација.