ЈКП „НАШ ДОМ“ СПРЕМНО ДОЧЕКУЈЕ ПРЕДСТОЈЕЋУ ЗИМУ

10.11.2021.

Традиционална смотра зимске службе данас је одржана у дворишту ЈКП „Наш дом“ Апатин, а детаљније о ангажовању службе и механизацији за период од 15.11. до 15.03. је говорио директор те установе Небојша Смиљанић.

Од механизације су спремна два камиона кипера и камион самонакладач са постављеним „ножевима“, комбинована машина јцб и 3 трактора такође са монтираним ножевима“. Што се људства тиче у зимској служби ангажовано је преко 25 запослених са два степена приправности. Улице и путеви су подељени у приоритетне групе као и сваке године. Прва и друга приоритетна група подразумева површину од око 300.000 м2 и на њој се редовно раде послови солења и чишћења снега. За ову сезону на стању ће бити 220 тона соли, што би требало бити довољно, рекао је директор ЈКП „Наш дом“ Апатин Небојша Смиљанић

О томе колико спремни дочекујемо промену временских прилика, говорила је и председница наше општине Дубравка Кораћ.

Ја сам изузетно задовољна пре свега зато што су све машине исправне, успели смо по новим стандардима да их региструјемо и заиста мислим да је зимска служба спремна да одговори на све захтеве, рекла је Дубравка Кораћ.