ЈЕСЕН ШЕТА НАШИМ ГРАДОМ

04.10.2023.

Дечија недеља је манифестација која се обележава у многим земљама света како би се скренула пажња на права и потребе деце.

ОШ “Жарко Зрењанин” и ове године бројним активностима обележава Дечију недељу. Са циљем  промоције Полицијске професије у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобрацаја, данас је на Тргу Николе Тесле истакнута полицијска опрема и активности едукативног и забавног карактера за децу школског узраста.

Апатински Трг, својим костимима наши најмлађи суграђани су обојали бојама јесени, а догађају је присуствовао и заменик председнице општине Апатин Радован Ђукић, који је истакао значај обележавања ове манифестације.

“Дечија недеља се бави питањима која су важна за добробит и развој деце, као што су здравство, образовање, исхрана и заштита од дискриминације. Ова недеља такође промовише идеју солидарности међу одраслима и децом, како би се створило окружење у којем деца могу да расту и развијају се у здравом и подржавајућем окружењу. Веома сам захвалан нашим просветним установама што својим приступом из године у годину дају велики допринос да се остваре овакве и сличне идеје”, рекао је Ђукић.