ФИНАЛЕ ИЗМАКЛО ЗА МАЛО, АПАТИНКЕ ЧЕТВРТЕ НА ДРЖАВНОМ ПРВЕНСТВУ

29.05.2023.

Овог викенда, од 26. до 28.5. у Свилајнцу је одржано државно првенство за девојчице 2010. годиште и млађе, на ком је учешће обезбедило 12 најбољих клубова у Србији, а међу њима и ОРК Апатин. Наш клуб је остварио невероватан успех освојивши четврто место, што је највећи успех млађих категорија апатинског рукомета. На државном првенству су екипе биле подељене у четири групе по три екипе, где је ОРК Апатин остварио победе над екипама ОРК Београд и ЖРК Металац из Краљева, екипе која је иначе првак Централне Србије и наше девојчице су заузеле прво место у групи и пласирале се у полуфинале. Тамо су се састали са екипом Лехела, где је регуларни део завршен нерешеним резултатом. Уследили су пенали где је срећа била више наклоњена противницима и наша екипа је отишла у борбу за треће место. Морамо напоменути да је на овој утакмици било много судијских грешака које су ишле на штету наше екипе, вероватно не због зле намере већ неискуства судија. Последњег дана одиграна је утакмица за треће место, тренер Никола Орељ је успео да психички опорави девојке и да их спреми за ту утакмицу. Девојке су се бориле као лавице са пуно жеље и борбе и нису одустајале до краја, али није било довољно за медаљу и победу је однела екипа Новог Београда. Наше девојке се враћају са државног првенства као четврте, што је фантастицан успех за клуб који је покренуо млађе категорије пре само две године.  Никада раније, ниједна генерација девојчица овог клуба није дошла до државног првенства, а ова генерација је показала да је будућност апатинског рукомета и да се мора рачунати на њих у годинама које долазе. Матеа Балаћ је изабрана за најбољег средњег бека државног првенства и самим тим је ушла у идеалну поставу државног првенства.

Тренер Никола Орељ, који је покренуо млађе категорије пре две године и са овом генерацијом ради од првог дана, истиче да је ово неописив успех за децу, њега и клуб, а и за сам град и да се све квалитетним трудом и радом може постићи.

,, Од првог дана када сам покренуо млађе категорије девојчице су почеле долазити где су препознале квалитет и рад, ту су научиле прве кораке рукомета, а сад већ причамо о медаљама и озбиљним резултатима. Ево само након две године смо остварили успех да се пласирамо на државно, а тамо чак освојимо четврто место. Остаје жал за том полуфиналном утакмицом али идемо даље, учимо из овога и јачамо карактер за нове борбе које следе. Сваким даном смо постајали јачи као колектив и постајали једна велика ОРК Апатин породица. Уз много труда, рада и одрицања успех је загарантован. Захваљујем се свима који су нас подржавали и навијали за нас, осетили смо велику подршку тамо и без те енергије не бисмо успели, посебно се захваљујемо насем драгом репрезентативцу Предрагу Вејину којем није било тешко да седне у ауто и дође да нас подржава сва три дана. Такође се захваљујемо и председници општине Апатин Дубравки Кораћ која је дошла последња два дана и пружала нам подршку са трибина и помогла око подизања мотивације након пораза. Ово је једно фантастично искуство из којег смо много научили и постали јачи као колектив. Ова година је најуспеснија година у историји клуба, први тим је остварио улазак у Прву лигу, млађе пионирке су заузеле четврто место у држави, пионирке су пете у Првој лиги Војводине, кадеткиње су заузеле седмо место у Војводини, покренута је школа мини рукомета, за две године пет девојчица су позване у селекције Војводине, тренер Никола Орељ је тренер у селекцијама Војводине баш за овај узраст девојчица, клуб има најбољег средњег бека у Војводини и Србији, изабрани смо за најбољи спортски колектив у општини, две девојчице су млади перспективни спортисти, а ја сам изабран за најбољег спортског радника општине Апатин, тако да могу слободно рећи да сам поносан на све девојке и морам признати да смо добрим радом остварили много, али исто тако да настављамо даље, још јаче и озбиљније”, поручује тренер ОРК Апатин Никола Орељ.

Девојке и тренера су по повратку са турнира, испред хале Раде Ратко Вејин, дочекали чланови клуба, родитељи и бројни навијачи.