ЕДУКАЦИЈА НАЈМЛАЂИХ УЧЕСНИКА У САОБРАЋАЈУ

01.09.2021.

У општини Апатин почетак школске 2021./2022. обележен је поделом прварица, којe је издавачка кућа „Пчелица“ доо из Чачка објавила под насловом „Саобраћајна почетница“.    

Саобраћајне букваре су данас у ОШ „Жарко Зрењанин“ Апатин првацима уручили помоћница председнице општине Апатин за образовање и омладинску политику Милка Никшић, чланови општинског савета за координацију безбедности саобраћаја на путевима Општине Апатин, припадници службе саобраћајне полицаје - Полицијска станица Апатин и чланови Организације Црвеног крста Апатин у присуству  педагога, наставника и учитеља.

Општина Апатин је обезбедила средства за набавку 195 комплета за своје овогодишње ђаке прваке у основним школама: Апатин, Пригревица, Свилојево, Сонта и Купусина и  то из наменских средстава добијених од наплате новчаних казни учињених прекршаја у саобраћају. Овим чином Савет за безбедност у саобаћају Општине Апатин одмах на почетку школовања покренуо је активности на едукацији, усвајању и подизању саобраћајне културе код најмлађих ученика, рекла је Милка Никшић.