ДОДЕЉЕНЕ БОРАЧКЕ ЛЕГИТИМАЦИЈЕ

26.02.2024.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања организованом кампањом успело је да мотивише људе да утврде свој статус борца и тренутно се на евиденцији налази 48.450 лица регистрована са статусом борца. Грађани Србије који су учествовали у ратним сукобима од 1990. до 1999. године и који су на законом прописан начин добили статус борца имају право на борачку легитимацију с којом ће остварити одређене попусте, када су у питању куповина робе или услуга, право на бескаматне кредите, вишемесечне до 24 месеца у куповини одређених добара или услуга.

У општини Апатин су у суботу у присуству помоћнице министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Сање Лакић подељене борачке легитимације, а присутнe је поздравио председник СО Апатин Милан Шкрбић.

“Наша општина је дала велики број бораца, а данас је нама да се на неки начин тим људима одужимо, пре свега одајући им признање на великој храбрости и љубави према својој отаџбини, а онда и одређеним бенефитима. Са поносом могу рећи да тренутно имамо 144 борца који остварују право на субвенционисану цену комуналних услуга, док смо као општина обезбедили и паркинг места за инвалиде, прилазе за инвалиде у установама и организацијама чији је оснивач општина Апатин, субвенционисање плаћања услуга јавних предузећа, чији је оснивач општина Апатин, субвенционисање трошкова у Дому за старе и пензионере Апатин, субвенционисање коришћења здравствене заштите у Дому здравља Апатин, субвенционисање активности из области културе и спорта, организовање обука и едукација удружењима борачко-инвалидске заштите, као и једнократне новчане помоћи деци палих бораца и ратних војних инвалида”, рекао је Шкрбић.

Сви који нису успели у суботу да дођу по своје легитимације, исте могу да преузму свакодневно у канцеларији број 10 општинске Управе.