ДО КРАЈА АВГУСТА НОВА ДЕОНИЦА ОД АПАТИНА КА СОМБОРУ

26.07.2022.

Санација дела пута од Апатина ка Сомбору одвија се по плану, а докле се стигло са радовима и како ће тећи наставак говорио је шеф градилишта Горан Богић.

Нов асфалт ће бити постављен од уласка у Апатин, па до скретања за Купусину у укупној дужини од 5200 метара. До сада је завршено гребање и крпљење старог асфалта, навучен је хабајући слој бнс22 и почиње се израда завршног асфалт-бетон слоја, поручио је Богић

Саобраћај се тренутно поред радова одвија у једној траци, наизменичним пуштањем возила путем светлосне сигнализације, док се наредних дана очекује и потпуно затварање пута и преусмеравање саобраћаја.

Била је идеја да се саобраћај затвори у потпуности и преусмери до завршетка радова и раније, јер је на једној деоници захтевано да се постојећи асфалт срушити до камена, да се дода још камена и то уваља и онда раде два слоја. То је једини разлог за преусмеравање саобраћаја, јер технологија те врсте градње то захтева. Затварање саобраћаја бисмо искористили да се асфалт-бетон ради на обе стране одједном што је много боље, док је друга опција да се асфалтирање ради страна по страна, наизменичним пуштањем возила без затварања деонице. У сваком случају, у наредних месец дана би радови на овом потезу требали бити завршени, сазнајемо од Горана Богића.

Шеф градилишта је апелова на грађане да буду стрпљиви како би се саобраћај одвијао безбедно, а да ће за све будуће измене у режиму саобраћаја бити на време и благовремено обавештени.