ДЕЧИЈА НЕДЕЉА КРЕЋЕ ОД ПОНЕДЕЉКА ПОД СЛОГАНОМ „ШТА ДЕТЕТУ ТРЕБА ДА РАСТЕ ДО НЕБА“

29.09.2022.

ОШ „Жарко Зрењанин“ Апатин је и ове године припремила богат програм поводом „дечије недеље“ која ће под слоганом „Шта детету треба, да нарасте до неба!?“ трајати од 3. до  9. октобра.

Тема дана за понедељак 03.10. биће „Поруке љубави и пријатељства“, а тим поводом ће ученици првих и других разреда у дворишту школе цртати поруке љубави и пријатељства. Истог дана, у циљу развоја српског језика, одељења 8. разреда наставница Весне Коларски и Драгане Чугаљ учествоваће у предавању у библиотеци школе у току прва три часа.

Сутрадан, под слоганом "Јесен шета нашим градом" у шетњи ће учествовати ученици од 1. до 4. разреда са својим наставницима, док ће у подне у Дому културе чланови ЦЕКОС-а за ученике 7. и 8. разреда одржати представу „Балкански шпијун“.

Среда је резервисана за „Фестивал дечијег стваралаштва“ у оквиру ког ће бити изложба ликовних и литерарних радова на тему “Шта детету треба да расте до неба!?” у холу школе и на огласним таблама, а учествоваће ученици од 1. до 8. разреда, учитељице, наставници грађанског васпитања, српског језика и ликовне културе. Истог дана ће чланови ученичког парламента ОШ и  Гимназије “Никола Тесла” одржати састанак у вишенаменској сали.

За четвртак је заказана традиционална „Дечија пијаца“ где ће као продавци учешће узети ученици 3. и 4. разреда, а истог дана, такође у шеталишној зони, ученици ће имати прилику да присуствују и “Сајму спорта”.

На крају радне недеље, тачније у петак, на стадиону ОФК Младост, биће одржан школски крос где ће учешће узети сви ученици од 1. до 8. разреда.