ДАЈАНА УРТАЈЛ СУТРА ПЛОВИ ЗА ПЛАСМАН НА ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ

07.05.2024.

Најбоља апатинска кајакашица и спортискиња године за нашу општину Дајана Уртајл, ће се сутра у пару са Кристином Бедеч из Сомбора борити за пласман на олимпијске игре које ће се ове године одржати у Паризу. Тим поводом, Дајану и њеног тренера Јову Мандића данас је угостила председница општине Апатин Дубравка Кораћ са својим сарадницима.

Они су у „плавој“ сали општине Апатин разговарали о сутрашњем наступу, као и будућим изазовима које очекује КК „Панонија“.

Генерални секретар спортског савеза општине Апатин Radomir Radujko истакао је да су сви веома поносни што се указала прилика да након 24 године и Сиднеја, наша општина подари још једног олимпијца и то из истог клуба.

„Дајана је стипендиста спортског савеза и већ сада врхунски спортиста са признањем најбоље у спорту општине Апатин што својим резултатима и показује. У разговору са тренером и уз подршку председнице општине Апатин Дубравке Кораћ,  Спортски савез општине Апатин ће издвојити 100 хиљада динара за набавку опреме како би се додатно унапредили услови које Дајана тренутно има, а који ће клубу значити и у будућности. Желимо јој сви много успеха, те да настави да репрезентује нашу општину на најбољи могући начин као и до сада“, рекао је Радомир Радујко.  

Пред сутрашње такмиње, Дајана Уртајл је пуна оптимизма.

„Конкуренција је доста јака, такмичиће се најбољих 16 чамаца у Европи, ту смо са њима да дамо све од себе и пласирамо се на олимпијске игре. Тренирали смо код нас у заливу, нисмо имали баш много времена, али смо радили добро и надам се да ћемо сутра имати лепе вести из Сегедина“, поручила је Дајана Уртајл.