ЦИЉ ЈЕ ДА СЛЕДЕЋУ ГРЕЈНУ СЕЗОНУ ДОЧЕКАМО У СВИМ УСТАНОВАМА СА ГРЕЈАЊЕМ НА ГАС, СРБИЈАГАС ДА ПРИЛАГОДИ КАПАЦИТЕТЕ

19.02.2024.

На 30. седници СО Апатин усвојен је Нацрт уговора о јавно-приватном партнерству за дугорочну испоруку топлотне енергије за грејање 11 (једанаест) јавних објеката уз реконструкцију система за производњу топлoтне енергије у општини Апатин. Тако ће у наредном периоду старе и дотрајале котларнице бити замењене, а објекти ОШ „Жарко Зрењанин“ Апатин, Хала Раде Ратко Вејин, Музичка школи „Стеван Христић“, Техничка школа са домом ученика, Општински културни центар, ПУ „Пчелица“, ОШ „Јожеф Атила“ Купусина, ОШ „Младост“ Пригревица, Спортска сала „Партизан“ Пригревица, МЗ Пригревица, ОШ „Иван Горан Ковачић“ Сонта, као и МЗ Сонта имаће еколошки прихватљивији начин грејања.

Председница општине Апатин Дубравка Кораћ рекла је да ће овим пројектом наша општина уштедети значајна средства, као и да је неопходно да Србијагас прилагоди своје капацитете обзиром да је план да за следећу грејну сезону сви објекти буду прикључени на гасну мрежу.

„Почињемо са нашом основном школом у Апатину која је у најлошијем стању, а након тога и остале установе, како би за следећу грејну сезону имали нове инсталације у свих 11 објеката. Средствима покрајинског Секретаријата за енергетику обезбеђена су средства за прелазак на гас зграде општинске Управе и ОШ „Киш Ференц“ у Свилојеву. Једини објекат који остаје да се реши у наредном периоду такође средствима покрајинског Секретаријата за енергетику је гимназија „Никола Тесла“ и тиме ће се један доста озбиљан проблем у нашој општини решити“, рекла је Дубравка Кораћ.