АРМИН ФАРКАШ У ПОСЕТИ ЦЕНТРУ ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД АПАТИН

27.01.2022.

Данас је у посети Центру за социјални рад Апатин био Армин Фаркаш, заменик покрајинског секретара за социјалну политику, демографију и равноправност полова. Ову посету иницирао је колектив Центра за социјални рад, на челу са директорком Николином Сучевић.

Сучевић је изразила задовољство овом посетом и тиме што Секретаријат препознаје квалитет рада ове установе. Идеја је била да се кроз ову посету афирмишу нове услуге које је Центар почео да пружа пре неколико месеци, па су том приликом гости и домаћини обишли сензорну собу.

-То су пре свега услуге додатне подршке за децу која имају тешкоће у развоју, јер је ово кренуло прво као неки пилот пројекат и испробавање како би та услуга заживела код нас. У прва три месеца смо имали 39 захтева за коришћење ове услуге.

О будућим пројектима везаним за ширење опсега рада установе, Николина Сучевић је издвојила следеће.

-Идеја је да ово постане један центар за рану превенцију, скрининг и интервенцију где ће и деца имати подршку, али и родитељи, кроз саветовалиште, кроз разне едукације, радионице.

Армин Фаркаш је овом приликом истакао да је задовољан радом Центра за социјални рад, као и да сматра да грађани имају изузетно квалитетан сервис у погледу социјалне заштите.

-Прво сам посетио Центар за социјални рад, где сам се упознао са колективом. Затим смо дошли ту да погледамо дневни боравак за одрасла лица и сензорну собу. Сматрам да изузетно велики степен развијености локалних услуга, сем оних које ЦСР пружа, покривају велики корпус корисника социјалне заштите. Апатин је пример добре праксе социјалне заштите.

Сензорна соба, коју од скоро у оквиру својих услуга има овај Центар, служи особама које имају поремећаје везане за сензорне вештине. Ова интерактивна соба потпомаже стимулацију чула слуха, вида, додира и мириса. Велики број корисника сензорне собе говори у прилог оправданости улагања средстава локалне самоуправе у овакву врсту услуге.

Извор: 025.рс