АМБАСАДОРКА НЕМАЧКЕ ПОСЕТИЛА ОПШТИНУ АПАТИН

22.02.2024.

Општину Апатин данас је посетила амбасадорка СР Немачке у Београду Анке Конрад и том приликом разговарала са председницом наше општине Дубравком Кораћ о различитим привредним и културним темама. Састанку је присуствовао и културни аташе амбасаде Мигел Валтерајт (Miguel Waltereit). Након састанка који је одржан у кабинету председнице општине Апатин, у обиласку Музеја Подунавских Немаца, делегацији се придружио и председник удружења Немаца “Адам Беренц” Борис Машић.

“Амбасадорка Конрад је током посете упозната са културним наслеђем општине Апатин. Била је веома захвална радом нашег удружења, али и подршком коју нам локална заједница пружа у реализацији пројеката. Посета је била од велике важности за наше удружење, чијем састанку су присуствовали гости из амбасаде, као и председница општине Апатин, а верујем да ће у будућности користити и даљем развоју наше општине”, поручио је Борис Машић.

“Велика захвалност с моје стране на љубазном и пријатељском дочеку у општини Апатин. Осетила сам много оптимизма у разговору са председницом Кораћ и верујем да ћемо у будућности имати још много прилике за сарадњу и нове сусрете. Такође, људи који воде удружење “Адам Беренц” већ годинама показују велику посвећеност свом раду и оно што сам данас видела и чула је за поштовање”, истакла је амбасадорка Анке Конрад.

“Велико је задовољство и привилегија разговарати о разним темама са амбасадорком једне земље каква је Немачка. Разговарали смо о искуствима која Анке Конрад има са развојем мањих средина, каква је наша општина, са сличним у Немачкој. Причали смо о сличним проблемима, али и како се немачки народ суочавао са њима. Такође, разговарали смо и о богатом културном наслеђу Немаца на овим просторима и надам се да ће у будућности данашња посета отворити неке нове правце у развоју општине Апатин”, рекла је Дубравка Кораћ.