ЖУРКА НА ИГРАЛИШТУ У „ПЕТРА КОЧИЋА“

10.10.2019.

Почетком септембра, заменица председник општине Апатин Дубравка Кораћ најавила је изградњу новог дечијег игралишта код улице Петар Кочић у Апатину.

Почетком аугуста у општину Апатин је стигао допис, тачније иницијатива родитеља деце из улице Петар Кочић у Апатину. Ради се о врло малој улици која има осморо деце која ту живе и који су пожелели да општина направи један адекватан простор за њих. Ми смо у најбржем могућем року реаговали и у склопу пројекта мера популационе политике, ушли у изградњу дечијег игралишта вредности близу два милиона динара. – рекла је том приликом Кораћева

Радови су текли по плану, те се само чекало лепо време како би за иницијаторе ове идеје на игралишту било уприличено једно лепо дружење. Уз музику, аниматоре, сокиће и слаткише, у среду поподне била је организована права мала журка на игралишту. Преко 30 деце уживало је у игри на свом новом игралишту у друштву аниматора који су се потрудили на различете начине да малишани уживају тог поподнева.

Захваљујући пројекту из мера популационе политике са којим смо аплицирали код Министарства за демографску политику искористили смо прилику да направимо још једно дечије игралиште. Уз све то се и поклопила жеља и иницијатива родитеља и деце који ћиве у овом крају, да баш на овој локацији направимо једно модерно игралиште за њих и да им приредимо једно овакво дружење. У склопу конкурса из ког смо добили средства ове године, поред игралишта, завршиће се и реконструкција вртића у Свилојеву, а припремамо и пројекат за Сонту, како би сва деца у општини Апатин имале једнаке услове у предшколским установама. – рекла је овом приликом заменица председника општине Апатин

Једна од мама која је иницирала да се игралиште нађе на овој локацији, рекла је да су родитељи и деца изненађени и захвални на експедитивности, вољи и жељи да се направи једно овако лепо игралиштекоје је место окупљања не само деце, већ и родитеља који живе у овом крају. Јасмина Јарић је посебно истакла да удаљеност од саобраћаја чини игралиште веома безбедним, те да се дечија игра може несметано одвијате када су на њему.