ЗАВРШЕНЕ 56. АПАТИНСКЕ РИБАРСКИХ ВЕЧЕРИ

08.07.2019.

Традиционалне апатинске рибарске вечери, одржале су се протеклог викенда по 56. пут у нашем граду. Претходиле су им квалификације у кувању рибљег паприкаша по селима, а исте су се наставиле и првог дана на Тргу Николе Тесле. Четвртак је био резервисан и за феноменалан сценски наступ у ком је Дејан Ожеговић представио ревију својих фризура. Наставак дружења одвијао се уз наступ „вечитог романтика“ Жељко Васић.

Сутрадан су настављене квалификације у кувању рибљег паприкаша у ишчекивању наступа др Нелета Карајлића. И док је центар града мирисао на паприкаш и рибље специјалитете из „Фуд корнера“, Неле нас је подсећао на неке давне хитове и времена у ком смо их певали, још једном  показавши и доказавши да је један од највећих „шоу мена“, песника и уметника.

Трећи дан 56. Апатинских рибарских вечери обележио је феноменалан наступ Јована Перишића на препуном Тргу Николе Тесле.

Пре наступа популарног певача, одвијало се финално кување апатинског рибљег паприкаша и проглашење најбољег кувара. Испред Ивана Сењија и Милоша Ракас, који су заузели друго и треће место, титулу најбољег кувара је понео Роберт Хам. Награде свој тројици учесника уручила је председница СО Апатин Ника Петровић. Након уручења награда, уследио је и спектакуларан ватромет, а публика је у наставку програма уживала уз звуке народне музике до касно у ноћ.

Апатински публика и гости имали су прилику да суботње вече проведу и уз другачији звук. На каналу код „Беле лозе“ бајкери су уприличили фантастично вече. Смењивала су се четири бенда, те је бублика могла могла да ужива уз звуке рока, хардрока, блуза, метала и панк рока.

Гостију је било као и сваке године са свих страна Европе, те се може рећи да је Апатин послао прелепу слику за будуће догађаје који ће уследити и наредних година.

ФОТО ГАЛЕРИЈА