ЗАСИЈАЛИ ГРАДСКИ ПАРК, УЛИЦЕ И ТРГОВИ АПАТИНСКЕ ОПШТИНЕ

22.01.2020.

Поводом новогодишњих и божићних празника општина Апатин је поставила много више украсне расвете у односу на претходне године. Празнична расвета је поред Апатина постављена и у насељеним местима. У сваком од села постављена је јелка и дестине других украса, а Трг Никола Тесла, шеталиште па и фонтане у Апатину ове године су засветлиле новим фигурама. Јавно комунално предузеће (ЈKП) "Наш Дом" по налогу општинске управе Апатин као свог оснивача, поставило је у шеталишној зони, у дужини од 250 метара, "ланчанице", украсне светиљке између канделабера. На тргу Никола тесла, постављена је новогодишња јелка висине, 5,5 метара, светлећа имитација фонтана и новогодишњи поклони различитих величина.

-Окићена је бина, постављене леденице на канделаберима, украсни лукови на пешачким прелазима, каже Небојша Смиљанић, директор ЈKП Наш Дом, набрајајући локације. Према његовим речима у овом предузећу се сваке године ради на поправци прошлогодишњих украса, али и набавци нових елемента, а све у договору са општинском управом. Расвета је постављена на зграду општине Апатин, а окићена је и фонтани "харфа" у Блоку 112 са јелком и иматицијом новогодишњих пакета. Осветлили смо и шеталиште уз Дунав, око Храма што је још једна новина ове године, каже Смиљанић. -Сва расвета је у Лед технологији, па је поред поред улепшане новогодишње атмосфере остварена и значајна уштеда у електричној енергији, потврдио је Смиљанић.

Пред крај прошле године, ЈКП „Наш дом“ Апатин урадио је комплетну реконструкцију расвете у градском парку. То је подразумевало да се постојеће живине сијалице замене натријумским, поручене су кугле које су дотрајале и које су недостајале на канделабрима, а комплетна конструкција канделабара је офарбана те је замењена дотрајала и не исправна инсталација на њима. Треба истаћи да је од 36 канделабара, 7 било уништено до те мере да је санација подразумавала варење читаве конструкције. Сада поред тога што су изглед и функција доведени у првобитно стање, урађена је и комплетна санација напојног вода.