ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ГРАЂАНА ЗА ВАКЦИНЕ ПРОТИВ СЕЗОНСКОГ ГРИПА, ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА ЗАДОВОЉАВАЈУЋА

15.10.2020.

Колегијум са директорима јавних предузећа и установа уведен је по постављању Дубравке Кораћ за председницу општине Апатин. Састанци које води председница општине са директорима одржава се сваког првог и петнаестог у месецу, а након данашњег колегијума, медијима се обратила помоћница директора Дома здравља Апатин Бранка Бајић.

Одлична и ефикасна идеја, имамо прилику сваких петнаест дана да чујемо друге, као и да изнесемо своје проблеме и планове, што нам олакшава комуникацију да будемо у току са свим збивањима, те да функционишемо као тим. – рекла је Бајићева

Помоћница директора Дома здравља Апатин је додала и да је први круг вакцинације завршен. Сазнали смо да је поручено 1800 доза, што је већи број него ранијих година, те да су подељене након 5 дана.

Овакав тренд заинтересованости за вакцинацију влада у целој Србији. Ми смо поручили нови контигент вакцина који очекујемо да стигне ових дана, тако да грађани не треба да брину јер ће их бити довољно за све. – рекла је Бранка Бајић

На крају излагања, Бајићева је рекла да је епидемиолошка ситуација у општини Апатин задовољавајућа, јер активних пацијената на вирус Корона нема.