УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ 2020, ПРВОПЛАСИРАНИХ 9 ОПШТИНА ДОБИЈАЈУ 20.000 ЕВРА

23.11.2020.

У организацији Министарства државне управе и локалне самоуправе, у оквиру кампање „Подизање свести грађана и привреде о значају сузбијања сиве економије и мотивација за поштовање прописа“, а у циљу спровођења Националног програма за сузбијање сиве економије, у току је такмичење градова, градских општина и општина који ће бити награђени на основу броја послатих фискалних рачуна или „слип“ исечака у току наградне игре „Узми рачун и победи 2020“.

Градови, градске општине и општине су подељени у три једнаке такмичарске групе према броју становника (мале, средње и велике). У свакој од група одређују се по три победника на основу броја послатих коверти по глави становника пондерисано куповној моћи. Куповна моћ се, за потребе такмичења, обрачунава стављањем у однос просечне зараде на нивоу локалне самоуправе са просечном зарадом у Републици Србији.

Девет победничких градова, градских општина и општина, биће награђени са 20.000 евра које ће бити у обавези да утроше у сврхе које одаберу грађани након организованог заједничког одлучивања.

Потсећања ради, право на учешће у наградој игри „Узми рачун и победи 2020“ имају сва пунолетна лица са пребивалиштем или боравиштем на територији Републике Србије која прикупе 10 фискалних рачуна, или 10 слипова - потврда за плаћање картицом односно платним инструментом за инстант плаћање путем ИПС QР кода, минималне вредности од 100 динара по фискалном рачуну или слипу, не старијих од 1. септембра 2020. године.

Фискални рачуни и слипови достављају се одвојено (не смеју се мешати) у ковертама било које боје, величине или облика, докле год стају у поштанско сандуче. Број коверата које могу да се пошаљу није ограничен. Адреса на коју се шаљу коверте је УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ 2020. На полеђини коверте треба читким словима уписати личне податке учесника и то: име, презиме, адреса пребивалишта/боравишта из личних докумената и контакт телефон. Полеђина коверте је страна на којој се коверта отвара. Слање коверата са фискалним рачунима и слиповима је бесплатно (не плаћа се поштарина), и почело је 15. октобра.