У ТОКУ ПРОЛЕЋНО ОЗЕЛЕЊАВАЊЕ ОПШТИНЕ АПАТИН

21.03.2019.

У просторијама ЈКП „Наш дом“ Апатин, данас је о актуелним темама за апатинске медије говорио директор ове установе Небојша Смиљанић. 

Тек што се изашло из радова везаних за зимску службу, започеле су припреме и радови у оквиру радне јединице „Зеленило“. То је подразумевало грабуљање и припрему за даље радове у свим парковима и улицама које су дефинисане програмом пословања нашег предузећа за ову годину. – рекао је Смиљанић 

Поред тога, од директора ЈКП „Наш дом“ Апатин  сазнали смо и да је зимски период искоришћен  за ремонт механизације и опреме која се користи у озелењавању, као и да је претходних месеци рађено на орезивању грана, кошење траве и шибља на путном појасу од Апатина до Пригревице, тачније између бициклистичке стазе и пута.

Оно што је новина у РЈ „Зеленило“ је што је набављена вучна дробилица за зелени отпад. Она поред тога што убрзава рад, тачније меље гране и претвара их у ситан малч, смањује трошкове транспорта ка локалној депонији и чини цео процес продуктивнијим. – истиче Смиљанић који је и додао да се од недавно ради орезивање грана на територији општине Апатин по решењима комуналне инспекције у чему је веома користи  радна корпа са платформом која је свакодневно на терену. Недавно је завршено са радовима на озелењавању простора око јаслица, а оно што следи је озелењавање улице Петефи Шандора где се чека завршетак радова. Ових дана је завршен ремонт система наводњавања „кап по кап“ на кружном току код Бање Јунаковић, где се очекују даљи радови по налогу општине Апатин.

ФОТОГРАФИЈЕ