У ПОКРАЈИНСКОЈ ВЛАДИ ПОТПИСАН УГОВОР ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ПУТА КУПУСИНА – БАЧКИ МОНОШТОР

17.02.2021.

На основу конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката у области саобраћајне инфраструктуре који је половином јануара расписала управа за капитална улагања АП Војводине, општини Апатин је одобрена реализација пројекта реконструкције општинског пута од Купусине ка Бачком Моноштору на територији општине Апатин у две фазе.

Тим поводом у згради Покрајинске Владе у Новом Саду, уприличено је потписивање уговора са представницима општина и градова који су учествовали на конкурсу. Председник Владе Војводине Игор Мировић, уговор о опредељеним средствима за реализацију пројекта пута Kупусина - Бачки Моноштор уручио је председници општине Апатин Дубравки Kораћ.

У првој фази, за реализацију у овој години, одобрена су средства у висини од 98.046.819,95 динара, док је приближно иста количина срестава предвиђена у 2022. години, а општина Апатин ће у пројекту учествовати са 10%. Саобраћајница ће бити од великог значаја за грађане наше општине јер скраћује пут до граничног прелаза Бачки Брег, а такође повезује Апатин и са брзим путем од Сомбора до Kикинде, чија градња почиње већ крајем године, рекла је председница општине Апатин Дубравка Kораћ

Председница општине Апатин изразила је захвалност покрајинској Влади, а посебно директору Управе за капитална улагања Недељку Kовачевићу који је препознао значај реализације ове инвестиције.

Улагања у саобраћајну инфраструктуру су изузетно вредна за будућност, али и велика оптерећења за буџете мањих општина каква је Апатин. Зато нам је јако важно да се и у временима која долазе настави са реализацијом сличних пројеката, закључила је Дубравка Kораћ