У ЧЕТВРТАК ОЛИМПИЈСКИ ЧАС 2019 У АПАТИНУ

29.05.2019.

Олимпијски комитет Србије и компанија Кока Кола

Олимпијски час 2019

Апатин 30.05.2019.

Програм   „Олимпијски   час“   је   конципиран кроз   низ образовних   интерактивних   радионица:

„Олимпијско игралиште“, „Трибина са спортистом“, „Олимпијска прича“ и „TreninGO“ радионица.

„Олимпијско игралиште“ се реализује на отвореном и чине га 5 станица, које симболизују 5 континената и 5 олимпијских вредности које се стичу кроз бављење спортом: радост игре, фер плеј, поштовање, изузетност и јединство духа, тела и ума. Свака вредност се учи кроз причу, дијалог и вежбу. Учесници имају прилику да стекну знања о историји Олимпијских игара, Олимпијским симболима и спортовима, као и знаменитим спортистима – Олимпијским херојима данашњице.

„Трибина са спортистом“ се организује за ученике старијих разреда који ће имати прилику да упознају неке од наших најуспешнијих спортиста и у опуштеној атмосфери сазнају из прве руке како је то бити професионални спортиста, које су предности бављења спортом и зашто је битно поштовати олимпијске вредности како у спорту тако и у свакодневном животу.

Програмом  су  укључени  и  најмлађи  основно-школског  узраста  који  имају  прилику  да  кроз

„Олимпијску причу“ науче више о Олимпијским играма и вредностима којих се треба придржавати у животу. Уз помоћ магнетне табле и Олимпијске вежбанке, најмлађи учесници ће на јединствен начин упознати Олимпијски покрет и сазнати колико је важно бавити се спортом и неговати Олимпијске вредности.

Посебан део програма посвећен је промоцији мобилне апликације „TreninGO“ која има за циљ да мотивише кориснике да буду активни, да редовно вежбају и живе здравим начином живота. Како би пронашли најбољу локацију за вежбање, корисници могу да претражују велики број стаза за трчање и теретана на отвореном широм Србије, као и да одаберу тренинге олимпијаца или вишемесечне тренинге и вежбе погодне за затворен и отворен простор. Апликација је бесплатна и може да се преузме за Андроид и IOS мобилне уређаје. Идеја је да учесници тестирају апликацију и уколико им се допадне да је промовишу међу својим вршњацима. 

Сви учесници Олимпијског часа добиће посебно дизајниране мајице, дипломе и брошуре.

Почетак догађаја је планиран за 12:00ч а завршетак у 14:30ч Протокол дешавања:

11:45 – Изјаве за медије присутних званица 

12:00 – Свечано обраћање и отварање „Олимпијског часа“ 12:05 – Отварање радионице „Олимпијско игралиште“ 12:10 – Отварање радионице „Олимпијска прича“

12:15 – Отварање радионице „Трибина са спортистом“ 12:30 – Почетак „TreninGO“ радионице

14:30 – Завршетак „Олимпијског часа“