СВЕЧАНО ОТВОРЕН ОДБОЈКАШКИ ТЕРЕН И ПОТПИСАН УГОВОР ЗА САНАЦИЈУ СПОРТСКЕ САЛЕ У ГИМНАЗИЈИ

17.06.2020.

У Гимназији и стручној школи „Никола Тесла“ у Апатину, данас је потписан уговор за санацију паркета у сали за фискултуру. Уговор су потписали Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и Милан Дражић, директор школе. Вредност санације је 544.000 динара. Батез је након потписивања уговора свечано отворио и новоизграђени терен за одбојку, а поред донаторског уговора домаћинима је уручио лопте и професионалну мрежу за одбојку.

елико ми је задовољство да сам за четири године отворио много спортских терена, поготово при школама јер су оне главна база нашег врхунског спорта. Ово је терен који су школа и ученици добили из пројекта Секретаријата својим радом и трудом и уз подршку локалне самоуправе. То је заједнички пројекат у циљу унапређења спортске инфраструктуре. Да имате што боље услове за наставу физичког и, наравно, за бављење спортом. Осим овог уговора за школу имамо и поклон, лопте и мрежу за одбојкашки терен, рекао је Владимир Батез Покрајински секретар за спорт и омладину.

Захваљујем се великом спортисти и Покрајинском секретару Владимиру Батезу, драго ми је да је овде. Терен је дело ученика и локалне самоуправе која је суфинансирала изградњу. Извођач радова фирма „Џими комерц“ је поред терена санирала и околни простор. Нећемо се овде зауставити већ ћемо наставити радове све док школа и простор око школе не буду изгледали тако да сви будемо задовољни, каже Милан Дражић, директор Гимназије и стручне школе „Никола Тесла“.

Присутне је поздравио и Милан Шкрбић, председник општине Апатин.

-Покрајински секретар нам је сваким доласком у Апатин донео донације и поклоне за општину. Санација спортског објекта Гимназије задњи пут је урађена пре дванаест година и било је крајње време да се нешто учини. Све хале у нашој општини поред редовне
наставе и спортских активности ученика имају капацитетепопуњене и терминима за спортске клубове. Нас чека даљи рад да и остале хале добију исти квалитет и услове за рад у њима, рекао је, између осталог, Шкрбић.

-Циљ санације је оспособити спортску салу за што квалитетнију наставу физичког васпитања, али и за рад спортских клубова. Владимир Батез је појаснио да Покрајински секретаријат за спорт и омладину у конкурсима за санацију, опремање и изградњу спортске инфраструктуре даје предност школској спортској инфраструктури. Преко 80 одсто средстава усмеравамо у том правцу. За четири године смо урадили 250 пројеката и уложили 400 милиона динара. И сама Покрајинска влада преко Управе за капитална инвестирања је уложила је око 900 милиона за четири године. Финансирала је спортске дворане, фискултурне сале, отворене спортске терене. Спортски терени су у мањим местима Војводине места окупљања деце и омладине и Покрајинска Влада ствара што боље услове да воде здрав живот, да се друже и баве спортом, додао је
Батез. Он је поврдио да Секретаријат има одличну сарадњу са локалном самоуправом и спортским клубовима наше опптине.

На питање да ли ће помоћи пројекат изградње базена у апатинској Гимназији, одговорио је:

-Ми својим радом обилазимо сва места у Војводини и сигнализирамо Управи када је већа вредност одређених пројеката који се баве изградњом спортске инфраструктуре, шта су приоритети у одређеној општини, да ли су у склопу школског објекат или ван њега. Бавимо се професионалним спортом, школским, рекреативним, спортским активностима особа са инвалидитетом. Трудимо се да што више девојчица и жена укључимо у бављење спортом. Оно што увек помињемо је да је свим нашим освајачима медаља први контакт са спортом био у школи и зато се трудимо да ојачамо ту инфраструктуру. Када пројекат изградње базена буде финализован причаћемо на ту тему, изричит је био Покрајински секретар.
Санирана дворана и нови терен за одбојку у Гимназији ће олакшати и рад спортским клубовима који у њој тренирају.

-Терен који смо добили утицаће да још квалитетније радимо и остварујемо боље резултате у одбојци. Потписивање овог уговора је прави потез за Гимназију, а и спортски клубови ће имати много боље услове за рад. Ово је добитак за све нас, али и за општину Апатин, поручио је одбојкашки тренер Милош Поповић.

Извор: https://www.radiodunav.com/