ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОБЕЗБЕДИО ВИЗИРЕ ЗА СОМБОРСКУ БОЛНИЦУ И АПАТИНСКИ ЈКП

01.04.2020.

Након завршеног састанка штаба за ванредне ситуације општине Апатин, председник општине Апатин и командант штаба Милан Шкрбић је констатовао да се прате све уредбе и препоруке виших органа, те да се као такве спроводе у нашој општини.

Командант штаба је посебно нагласио да је штаб успео да набави визире, укупно 150 комада, којих је иначе јако мало на тржишту, а који ће бити предати онима којима су тренутно најпотребнији.

Они који су на првој линији одбране од корона вируса су свакако медицински радници и зато ћемо 120 визира поклонити сомборској болници „др Радивој Симоновић“ и  30 ЈКП „Наш дом“ Апатин који су свакодневно на терену и врше дезинфекцију наше општине. Апатински Дом здравља тренутно има довољну количину визира, а у складу са новим количинама које будемо успевали да набавимо сигурно да ћемо и њима помоћи. – рекао је Шкрбић

Председник општине Апатин је испред штаба још једном апеловао на све суграђане да се придржавају свих прописаних мера и одлука које су на снази како се неби дошло у ситуацију да се уводи забрана кретања од 24 часа.

Директор ЈКП „Наш дом“ Апатин се испед предузећа којим руководи захвалио општини Апатин и штабу за ванредне ситуације на урученим визирима.

Хвала општини Апатин што је у време ванредне ситуације успела да набави овакав вид заштите против вируса у виду визира. Такође бих се захвалио и на континуираном достављању маски, рукавица и свега онога што нам је преко потребно да би се заштитили запослени у ЈКП који су на највећем удару јер поред основних делатности које обављају, такође раде и дезинфекцију у комплетној општини Апатин. – рекао је Смиљанић