СЕЛА ПОКАЗАЛА НАЈВЕЋУ ИНИЦИЈАТИВУ, РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКАТА КРЕЋЕ ИЗ ПРИГРЕВИЦЕ

09.12.2019.

Након завршеног првог круга гласања, где су грађани општине Апатин имали прилику да предложе пројекте који би желели да се реализују у њиховој месној заједници из средстава прикупљених од пореза на имовину, издвојено је шест пројеката од којих се у другом кругу гласало за један.

Кроз анкету у оквиру пројекта „Реформа пореза на имовину“ општина Апатин је спровела гласање где је преко 2500 грађана узело учешће између 6 пројеката који су били најинтересантнији у првом кругу. Оно што је интересантно је да су прва три пројекта кандидовани испред села апатинске општине. Највише гласова је добио пројекат реконструкције главне улице у Пригревици са преко 1300 гласова, односно преко 50%, следећи пројекат који је подржан је изградња зелене пијаце у Сонти и на трећем месту се налази пројекат реконструкције сомборског пута у Купусини. Оно што је наша дужност као локалне самоуправе је да подржимо овај избор грађана и да у току наредне године финансирамо реконструкцију главне улице у Пригревици. Такође, покушаћемо да кроз остала средства која ћемо да остваримо да реализујемо неке од осталих наведених пројеката па ћемо тако у предлогу буџета за наредну годину да ставимо и реконструкцију сомборског пута у Купусини као и пројекат изградње зелене пијаце у Сонти. – рекла је заменица председника општине Апатин Дубравка Кораћ

Кораћева је додала и да су пројекти везани за Апатин добили знатно мањи број гласова, те да је онај који се издвојио као приоритет изградња бициклистичке стазе у улици Димитрија Туцовића и да ће то бити такође приоритет локалне самоуправе у току наредне буџетске године.

За пројекат се поред анкетних листића које су грађани добили на кућне адресе, могло гласати и преко сајта општине Апатин где је прикупљено 288 гласова, од којих је било важећих 245. Дуплирани гласови који су послати са исте адресе су поништени.