РАДНИ САСТАНАК ПРЕДСЕДНИЦЕ ОПШТИНЕ АПАТИН СА НОВИМ МИНИСТРОМ ГРАЂЕВИНАРСТВА И ИНФРАСТРУКТУРЕ

18.11.2020.

Председница општине Апатин Дубравка Кораћ присуствовала је радном састанку са новим министром грађевинарства и инфраструктуре Томиславом Момировићем, у вези градње брзе саобраћајнице Сомбор - Кикинда, као и других инфраструктурних пројеката.

Поред Дубравке Кораћ, присуствовали су и председници свих општина и градова на траси овог важног пута, на којем радови почињу већ следеће године. Пут је веома значајан за цео округ  и због граничног прелаза Бачки Брег, који треба да прими теретни саобраћај преко пет тона. Саобраћајница је дуга 175 км, а повезиваће Румунију, Мађарску и Србију и допринети развоју индустрије у овом делу Србије.

Председница је испред наше општине као приоритет кандидовала градњу пута Купусина - Моноштор, за који је завршена сва неопходна документација.

Пројекат је добио подршку министра и верујем да ћемо ускоро кренути у прве кораке ка реализацији овог важног путног правца, којим би се наша општина директно повезала са граничним прелазом Бачки Брег, рекла је Дубравка Кораћ.

Тај пут би олакшао живот многим грађанима Апатина, а отвориле би се нове економске и туристичке прилике за нашу општину, додала је Кораћ.