ПРЕДСТАВНИЦЕ ОПШТИНЕ АПАТИН У ФИНИШУ ПРИПРЕМА ЗА ВЕЛИКО МУЗИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ У НИШУ

22.05.2018.

Први пут након десет година, Апатин ће учестовати у такмичењу “Србија у ритму Европе”, које ће се ове године одржати у Нишу. Подсећања ради, крајем јануара месеца, аудиција у Апатину одржана је у великој сали Дома културе и изабран је тим који ће представљати Апатин и Немачку.

У великој конкуренцији, од око 30-так деце из апатинске општине, а која су се представила песмом и плесом, издвојиле су се Ена Ђорђевић, Зорана Мрђа, Сташа Вујовић и Бернадет Бујак. Ове четири талентоване девојчице већ неколико месеци вредно вежбају са стручним лицима из продукције програма ,,Србија у ритму Европе”. Пропозиције предвиђају да се учесници представе на једном од језика земаља чије амбасаде подржавају ово такмичење, те су у складу са тим Апатинке добиле Немачку као земљу коју ће представљати.

У финишу припрема, посетили смо једну од проба, не бисмо ли сазнали нешто више о наступу наших Апатинки.

- Након пуних 10 година, манифестација ,,Србија у ритму Европе'' дошла је у општину Апатин и изузетно нам је драго због тога. Јубиларну, десету манифестацију, прославићемо у Нишу, у хали спортова Чајир. Финале је заказано за 16. јун и биће емитовано уживо на Првој српској телевизији. Прошле године ,,Србија у ритму Европе'' је одржана у Сомбору, јер су деца из овог града претходно донела победу свом граду, а како су представници Ниша прошле године победили, тако се манифестација 16. јуна одржава управо у овом граду. Србија у ритму Европе одржава се у Црној Гори, Хрватској, Босни и Херцеговини, а план је да се прошири на Кипар, Данску, Финску и Шведску, рекао је за апатинске медије Урош Живковић из Организационог тима манифестације ,,Србија у ритму Европе''

Општину Апатин представљају две девојке које певају и две девојке које играју, а према Живковићевим речима, за кореографију је задужена екипа Прве српске телевизије. Децу која певају припрема професор певања који је радио на великим музичким такмичењима Прве тв, попут серијала Твоје лице звучи познато, Звезде Гранда и друге.

- Апатинке су изузетно вредне, послушне, сарадљиве, долазе на пробе редовно и веома су пожртвоване. Морам рећи да је ове године конкуренција изузетно јака, укупно 22 града и општине учесника, а који се већ месецима вредно припремају, те нас у Нишу очекује прави спектакл 16. јуна, истиче Урош Живковић.

Систем гласања је такав да свако од нас може подржати свој град или општину, те се искрено надамо да Апатинци неће штедети телефоне већ од 01.06.2018 када почиње гласање, па све до самог дана такмичења 16.06.2018.

Извор: https://www.025info.rs/