ПРЕДСЕДНИЦА СО АПАТИН УГОСТИЛА УЧЕСНИЦЕ ФЕСТИВАЛА „СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ“

27.05.2020.

Представници општине Апатин ће и ове године учествовати у највећем дечијем музичком такмичењу у региону, “Србија у ритму Европе“, где ће у живом телевизијском преносу представљати Краљевину Белгију са песмом од Laure Tesoro - What’s The Pressure.

Тим поводом је за учеснице које ће представљати нашу општину, организован пријем у „Плавој“ сали општине Апатин где их је угостила председница СО Апатин Ника Петровић.

Један од начина да се промовише наша општина јесте ово такмичење на којем учествујемо трећу годину заредом. Девојке су задовољне песмом која је ове године доста енергичнија, испред општине Апатин им желим пуно среће и уз подршку свих грађана наше општине, мислим да ћемо остварити резултат који би омогућио да догодине такмичење доведемо у Апатин. – рекла је Ника Петровић

„Србија у ритму Европе“ је највећа дечија манифестација у нашој земљи и подржана је од стране амбасада земаља Европске уније. Циљ манифестације јесте неговање културе и језика земаља Европе, али и принципа и права детета. Има велики утицај у Србији, првенствено што се тиче представљања земаља Европе и утицаја на саму децу да упознају системе вредности Европске уније и европских земаља.

Општину Апатин на престижном такмичењу представљаће вокално, као и претходне две године Зорана Мрђа, док ће за кореографију бити задужене Мила Врачар, Нина Ракић и Сара Родић.