ПРЕДСЕДНИЦА ОПШТИНЕ АПАТИН ПОЗВАЛА ГРАЂАНЕ НА ВАКЦИНАЦИЈУ

06.05.2021.

Вакцинација, као један од начина да се стекне колективна имунизација, спроводи се већ дуже време на територији целе Србије.

Грађани општине Апатин су препознали важност вакцинације, те је из недеље у недељу све већи број оних који су се вакцинисали. Данас је вакцину примила и председница општине Апатин Дубравка Кораћ.

Претпостављам да су све вакцине једнако добре, а ја сам се одлучила за кинеску вакцину Синофарм и овом приликом позивам све грађане наше општине у суботу на дан "Отворених врата" у Дом здравља Апатин од 8 до 14 часова, када ће без заказивања моћи да се вакцинишу кинеском вакцином Синофарм, рекла је председница општине Апатин Дубравка Кораћ.

Председница је додала и да су вакцине једно цивилизацијско достигнуће, како грађани имају право да се одлуче да ли ће или неће да се вакцинишу, али и да у ситуацији у којој се налазимо када имамо довољно вакцина и прилику за избор, није рационално не искористити могућност вакцинације.

Грађани наше општине су показали одговорност. Имамо преко 4000 ревакцинисаних, а на тај број треба додати и 1700 грађана који су примили само прву дозу, те је реално очекивати да ћемо за две недеље имати преко 6000 ревакцинисаних, поручила је Дубравка Кораћ.

Председница се још једном захвалила свим грађанима који су се вакцинисали и позвала све оне који то нису урадили да се вакцинишу како бисмо што пре изашли из ситуације у којој се налазимо.