ПОСТИГНУТ ДОГОВОР О ИЗГРАДЊИ АТЛЕТСКОГ СТАДИОНА У АПАТИНУ

04.12.2018.

У Плавој сали СО Апатин данас је одржан састанак на коме је постигнут договор о изградњи атлетског стадиона у Апатину, а који ће финансирати локална самоуправа уз помоћ Атлетског савеза Србије. Састанку је присуствовао директор Ателетског савеза Србије, Слободан Бранковић, а испред Општинске управе Дубравка Kораћ, заменица председника општине, Недељко Вученовић, начелник Општинске управе, Слободан Бачић, секретар Спортског савеза општине Апатин и Горан Чегар, председник АK ,,Апатин'', од кога је и потекла иницијатива за изградњу атлетског стадиона у нашем граду.

По завршетку састанка, на питања новинара одговарали су Слободан Бранковић и Дубравка Kораћ.

- Драго ми је што се данас налазим овде у Апатину и што разговарамо о изградњи атлетске инфраструктуре у овој општини. Атлетски савез Србије је решио да помогне тако што ће донирати пројекат за изградњу атлетског стадиона и учествовати у самој изградњи. Врло је важно да град Апатин са пуно жеље и хтења жели да дође на мапу Европе када је у питању атлетски спорт, а улагањем у овакав објекат улаже се и у здравље нације, рекао је Бранковић.

Према речима директора Ателетског савеза Србије, стадион ће, када буде изграђен, служити свим спортистима за обављање различитих физичких активности и спортских припрема.

- Свесрдно подржавам ову иницијативу и надам се да ћемо врло брзо постићи споразум којим ће бити јасно дефинисане обавезе Атлетског савеза и обавезе општине Апатин, као и рокови изградње самог стадиона.- завршио је Слободан Бранковић.

Од Дубравке Kораћ, заменице председника општине Апатин, сазнали смо да би будући атлетски стадион реално могао бити изграђен за две године.

- Искористила бих прилику да се захвалим господину Бранковићу и Горану Чегару из Атлетског клуба „Апатин“ који је највише заслужан за контакт двеју страна. Општина је препознала значај овог пројекта и просто жели да унапреди спортску инфраструктуру колико је то у нашој моћи. Ми смо већ у неколико наврата причали да ћемо се бавити развојем туризма, а једна од грана туризма је свакако и спортски туризам. Реалност је да се у наредној години уради пројекат и да се обезбеди локација на којој ће се стадион налазити. Мислим да је реалан период за реализацију овог пројекта око две године, тако да би ми 2020. или најдаље 2021. године имали атлетски стадион у Апатину, изјавила је Kораћева.

Извор: www.025info.rs