ПОНУДА ОПШТИНЕ АПАТИН ПРЕДСТАВЉЕНА НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА У БЕОГРАДУ

27.02.2019.

Протеклог викенда општина Апатин представила се на Међународном сајму туризма у Београду. Тим поводом организована је конференција за новинаре, на којој се присутнима обратио Немања Јовић, директор Туристичке организације Апатин.

- На једном од најпознатијих и најпопуларнијим Међународних сајмова у овом делу Европе, а који је одржан у Београду, Туристичка организација општине Апатин искористила је могућност да се представи у оквиру штанда са партнерима из ТО Војводине. Четири дана, заједно са ЈП за управљање путничким пристаништем и марином Апатин, као и са Бањом Јунаковић, представили смо туристичке потенцијале апатинске општине. Акценат смо ставили на туристичку туру једнодневног излета у Апатину, а који смо назвали ,,Дух старих времена и дунавских аласа''. У оквиру ове туре обилазе се све важне знаменитости нашег града, где спадају Градска кућа, Музеј Подунавских Немаца, Католичка црква у центру града, Православни Храм ,,Сабор Светих Апостола''. Једнодневни излет у Апатину подразумева и један препознатљив аласки ручак, затим вожњу бродићем ,,Апатинка'' и још много других садржаја, сазнајемо од Јовића.

Према речима директора ТО Апатин, на Међународном сајму туризма у Београду представљен је и нови туристички водич, односно проспект који туристи у Апатину могу користити како би се лакше снашли. У овом водичу на једном месту се могу видети све најважније манифестације наше општине, као и мапа Апатина.

- Традиционално, на Сајму смо и ове године представили Апатинске рибарске вечери. За ову прилику смо се одлучили представити опште одлике ове манифестације, најавили датум, од 4. до 7. јула. Сем свега наведеног, искористили смо време да одржимо низ састанака са туристичким агенцијама и туристичким туроператерима, како из Србије, тако и из иностранства. Нарочито добре и обећавајуће разговоре имали смо са агенцијама из Словеније, а које иначе аутобуским турама доводе значајан број туриста у Србију, првенствено у Нови Сад и Београд, али су такође заинтересовани да на том путу упознају и мања места, попут Апатина. Апатин им се, заправо, посебно свидео због Дунава, културно-историјског наслеђа, Горњег Подунавља и других карактеристика специфичних за наш крај, рекао је Немања Јовић.

Извор: www.025info.rs