ПОЛАГАЊЕМ ВЕНАЦА И СВЕЧАНОМ АКАДИМИЈОМ ОТПОЧЕО ТРЕЋИ ДАН МАЈСКИХ СВЕЧАНОСТИ У ПРИГРЕВИЦИ

13.05.2018.

Пригревица у оквиру „Мајских свечаности“ обележава тродневним културно-уметничким, спортским и забавним програмом Дан ослобођења у Другом светском рату, Дан колонизације села, Дан Спомен-библиотеке и Дан Месне заједнице села.

Тим поводом, данас су на Тргу хероја, након интонирања химне и обраћања представника СУБНОР-а венце на спомен обележја положиле присутне  делегације које је испред општинске управе Апатин предводила заменица председника општине Апатин Дубравка Кораћ са помоћником председника општине Апатин за инвестиције Јевтом Милојевићем.

Након полагања венаца, у Дому културе је приређена свечана академија. Присутнима су се на почетку обратили секретар МЗ Пригревица Миле Вујаклија и заменица председника општине Апатин Дубравка Кораћ која је изразила захвалност свима онима који су своје животе дали за слободу у којој сада живимо, што нам свима чини обавезу да им се делима која чинимо у будућности одужимо и захвалимо.

Пригревица скоро три века чека на изградњу православног Храма у свом селу, и то је нешто што се од наше генерације очекује да завршимо у наредном периоду. – рекла је Кораћева.

У наставку програма уследио је културно уметнички програм који је припремио КУД Пригревица.