ОТВАРА СЕ ПИЈАЦА, АПЕЛ ДА НЕМА ОПУШТАЊА И ДА СЕ ПОШТУЈУ ДОНЕТЕ МЕРЕ

21.04.2020.

Након одржане седнице штаба за ванредне ситуације општине Апатин, медијима се овог јутра обратио председник општине Апатин и командант штаба Милан Шкрбић.

Општински штаб за ванредне ситуације на данашњој седници усвојио је одлуку Владу Републике Србије о отварању зелених пијаца чији је рад обустављен увођењем ванредног стања. С тим у вези апаелујемо на пољопривредне произвођаче да већ у четвртак 23.04. када је први пијачни дан у овој недељи изнесу своје производе и понуду на тезге, да приликом послуживања купаца носе маске и рукавице, те да поштују све усвојене санитарне и здравствене мере у циљу спречавања ширења познатог вируса. – рекао је Шкрбић

Командант штаба је апеловао и на све грађане општине Апатин, да пијачни дан искористе искључиво за куповину животних намирница и пољопривредних производа, те да што краће време проводе на самој пијаци, као и да носе заштитне маске и рукавице.

Поред запослених на пијаци, обезбеђење Сецуритас ће вршити контролу поштовања донетих мера и препорука Владе Републике Србије.

У викенду који је за нама, екипе ЈКП „Наш дом“ Апатин извршиле су још једном дезинфекцију целе општине Апатин, док се у данима који су пред нама наставља са поделом пакета за пензионере чије је примање мање од 30.000 динара.

Сваки пензионер који спада у ову категорију ће добити пакет, те вас све молим за стрпљење, јер је немогуће 4500 пакета поделити за свега пар дана. Подела се свакодневно врши и наредних дана ће сви доћи на ред. – поручио је Милан Шкрбић

У претходних неколико дана упоредо са поделом пакета за пензионере, подељени су и пакети за избегла и расељена лица.

Председник општине Апатин је похвалио грађане наше општине за дисциплину и поштовање мера, јер током викенда који је иза нас није забележено нити једно кршење мера изолације. Шкрбић се још једном захвалио свим волонтерима, радницима који раде у трговинским ланцима, поштарима и осталим људима који су у свакодневно у директном контакту са људима на доприносу који дају у ситуацији у којој се налазимо.

Командант штаба се на крају излагања посебно захвалио свим правним лицима и предузетницима који су свако на свој начин дали свој допринос у борби против корона вируса, а посебно је издвојио ресторан „Стари шаран“ који је у сарадњи са општином Апатин обезбедио бесплатне оброке за најугроженија лица наше општине.