ОПШТИНА ДОБИЛА 25 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ОБНОВУ ПРИСТАНА

08.05.2019.

Прошло је нешто више од две године када је лед уништио апатински пристан. На жалост ни док смо га имали, није искориштен у сврху за коју је, на крају ће се испоставити, урађен тако да није могао одолети свим условима. Пристан чак у то време није био ни осигуран, те се штета коју је лед проузроковао није могла надокнадити.

За период од када је председник општине Апатин, Милан Шкрбић  у више наврата је  најављивао обнављање пристана, те лобирање да дође до тога није престајало протекле две године.

Чињеница да би општина Апатин била у обавези да о свом трошку уклони пристан, а што би коштало више од 16 милиона динара, навело нас је на то да аплицирамо за средства која би нам омогућила да га поправимо, али тако да буде отпоран на све временске услове и прилике. – рекао је Шкрбић

Стручњаци за ову област су увидом у пројекат којим је првобитно рађен увидели где и на који начин треба додатно побољшати и унапредити будући пристан, а исти су констатовали да је место на ком се налази одговарајуће да се и у будуће ту налази.

Данас са задовољством могу рећи да сам пре два дана потписао уговор са Министарством трговине, туризма и телекомуникација о додели 25 милиона динара за поправку пристана. Остаје нам у наредном период у да у сарадњи са наведеним министарством распишемо конкурс за извођача радова и реконструишемо пристан. Рок за утрошак средстава је 12 месеци, али се искрено надам да ћемо посао реализовати  доста раније како бисмо ускоро могли пожелети добродошлицу крузерима који би довели туристе у наш град. – рекао је председник општине Апатин

Оно што је председник Шкрбић најавио за убудуће јесте и да ће ускоро бити пуштена у промет и точилица за гориво на апатинској Марини која такође првобино није урађена како треба, те је уклоњена. Нова је тренутно монтирана и чека на употребне дозволе, након чега ће бити пуштена у промет.