ОПШТИНА АПАТИН ОРГАНИЗОВАЛА ПРИЈЕМ ЗА УЧЕНИKЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ И ВУKОВЦЕ

06.08.2020.

Општинска управа Апатина организовала је данас традиционални пријем за 8 ученика генерације основних и средњих школа и 14 вуковаца који су све разреде школе завршили просечном оценом 5,00.
Председник општине Апатин Милан Шкрбић честитао је ђацима на успеху и истакао да у награђенима види будућност и перспективу наше општине.

-Честитам и вама и родитељима што сте најбољи, јер бити најбољи у било чему је велики успех. Желим вам пуно среће у даљем животу и школовању. Надам се да сте као најбољи успели да упишете оно што сте желели , јер требаће вам доста труда да то и завршите. Морам да споменем и похвалим, професоре, и наставнике из ваших школа, а вама да поручим да не заборавите Апатин, и да се једном као образовани стручњаци вратите и помогнете развоју нашег града, поручио је Шкрбић.

Пријему најбољих ученика општине Апатин поред председника, присуствовала је и заменица Дубравка Kораћ, која је честитала ђацима на изузетним резултатима, пожелела им успешан наставак школовања и уручила заслужене награде.

-Жао ми је што нисмо успели због епидемиолошке ситуације, да као и ранијих година пошаљемо вуковце на путовање, из разлога што су они то жељно ишчекивали. Признања и награде су сигурно додатни мотив како би ђаци постигли бољи резултат, уписали жељени факултет и одабрали струку којом намеравају да се баве. Поред ових награда, биће расписан конкурс за општинске стипедије и на тај начин ћемо да помогнемо породицама који школују децу ван Апатина, што је у овим моментима заиста важно. Хтела бих да похвалим најбоље ученике и апатинску гимназију која доминира са резултатима, јер имају 7 вуковаца који су уписали факултете и које ће надам се у наредном периоду и успешно завршити како би се вратили у овај град и допринели његовом развоју, изјавила је Kораћ.

Ученица генерације Гимназије и стручне школе „Никола Тесла“, Дејана Kрајачић каже да јој данашњи пријем и признање много значи јер се, како је рекла, труд и рад током школовања исплатио.

-Школовање у Апатину ми је протекло мирно и веома лепо. У нашој школи смо имали прилику да се припремимо за упис на факултет, професори су имали слуха за нас, за наше потребе и интересовања. Из наше школе је много мојих вршњака успело да упише баш оно што је желело, а доста њих управо Медицину, коју сам и ја уписала, каже Kрајачић.

Вања Вербељ из Сомбора, овогодишњи је ђак генерације у Техничкој школи са домом ученика у Апатину.

– Није ми било тешко да постанем ученик генерације јер сам учио, радио и пазио на часовима. Волим тај смер и он ми је био занимљив. Имао сам времена и за друштво. Уписао сам „Речни саобраћај, односно транспорт, на Факултету техничких наука у Новом Саду, каже Вербељ.

Ученици генерације средњих школа награђени су са лаптопом и новчаном наградом од 25 000 динара, а ученици генерације основних школа са по 20 000 динара, док су вуковци добили по 10 000, односно 25000 динара.

Свечани пријем за најбоље ученике је одржан у великој сали Скупштине општине Апатин.

Извор: https://www.radiodunav.com/