ОПШТИНА АПАТИН ОБЕЗБЕДИЛА СРЕДСТВА КОЈА СУ НЕДОСТАЈАЛА ЗА ПОВРАТАК СУГРАЂАНА СА МАЛТЕ

19.11.2020.

Грађани општине Апатин су небројено пута показали хуманост на делу различитим видовима организованих акција за прикупљање помоћи и солидарисањем са онима којима је то најпотребније. Претходних дана смо сведоци судбине нашег суграђана коме су неопходна средства да се услед тешке болести врати са Малте.

На основу молбе коју је општинско Веће запримило претходних дана од породице Смиљанић, донета је одлука да се уплати помоћ нашем суграђану за превоз са Малте до Апатина у износу од 500.000,00 динара и та помоћ ће бити у току данашњег дана уплаћена, чиме ће бити обезбеђена комплетна сума за превоз и надам се да ће Дејан да допутује у наредних неколико дана. – рекла је председница општине Апатин Дубравка Кораћ

Председница општине Апатин је додала да су средства за помоћ преусмерена из буџета намењеног за организовање предстојећих празничних догађаја, пре свих Нове године, који се неће одржавати услед актуелне епидемиолошке ситуације.

Нашли смо повољнију цену за транспорт преко авио компаније из Србије. Део новца је обезбеђен преко донација људи добре воље, а недостајало је нешто мање од половине средстава.  Упутили смо молбу општини Апатин за недостајућа средства и данас ћемо имати цео износ неопходан за Дејанов повратак. Хвала свима који су нам помогли у овако кратком временском периоду да успемо сакупити новац, Дејан би требало у  пратњи доктора у суботу да допутује, рекла је Љиљана Лукић, Дејанова сестра.