ОДРЖАНЕ ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ МЕРА АКЦИОНОГ ПЛАНА ЗА УКЉУЧИВАЊЕ ГРАЂАНА У ПРОЦЕС ДОНОШЕЊА ОДЛУКА О ТРОШЕЊУ СРЕДСТАВА ПРИКУПЉЕНИХ ПО ОСНОВУ ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ

11.09.2019.

Као што је било и најављено, у претходних неколико дана је у свим месним заједницама на територији општине Апатин, за чланове Савета месне заједнице и све заинтересоване грађане, одржана презентација „Акциони план за укључивање грађана у процес доношења одлука о трошењу средстава прикупљених по основу пореза на имовину 2019-2023“.

Програм су презентовали чланови Радне групе за спровођење овог Акционог плана - Гордана Кораћ и Бранислава Бешир. Оне су укратко информисале грађане да је усвојен Акциони план, као и да се грађанима даје могућност да  одлучују на шта ће се трошити средства од пореза на имовину. 

У складу са тим у наредном периоду ће грађанима бити понуђено да путем анкета предложе пројекте који ће бити финансирани у њиховој месној заједници, а након тога ће имати могућност да гласају за пројекте који су имали највећи број предлога. 

Презентацији у ромском насељу је присуствовао и начелник општинске управе Мане Шкорић који је и координатор целог пројекта за општину Апатин.

Одзив грађана није био велики. Највећа заинтересованост је била у Купусини и Свилојеву, а најмања у Апатину.